At bygge er at forbruge ressourcer og sætte CO2 i omløb. Hvor skovhuggere kan kompensere for de træer, de fælder, ved at plante nye, har byggefirmaer ikke nogen nem løsning, der gør, at de bygger så godt som CO2-neutralt. Men at alt byggeri gør indhug i jordens ressourcer og har en miljømæssig effekt, er ikke det samme som, at alt byggeri belemrer klima og miljø i lige høj grad. Der er forskelle.
Byggeri med grønt fokus
Ønsker du et byggefirma til total- eller hovedentreprise, der kerer sig om miljøet og tager lovgivning inden for bæredygtighed i byggeri seriøst, så kan du vælge at få byggeri med grønt fokus hos CENTO.
De går op i, at der anvendes bæredygtige materialer – i det omfang det er muligt – og at byggeriet får lave driftsomkostninger, når det engang står færdigt, fx så du ikke skal punge ud i dyre domme for at holde det varmt om efteråret eller vinteren. Der er ingen grund til at lade varme gå til spilde.
Der er forskellige certificeringsordninger for bæredygtigt byggeri eller for byggeri, der opføres med skelen til miljøhensyn. Fx er der den frivillige DGNB-certificering, der vurderer bæredygtigheden af et byggeri ud fra en lang række kriterier. Det er faktisk også muligt at få byggerier certificeret med Svanemærket, hvor der op til certificering bliver set på byggeriets livscyklus før og efter det opførtes.
Find en hovedentreprenør
Hvis det er vigtigt for dig, du kan rykke ansatte ind i nye rammer, der er opført i overensstemmelse med dansk lovgivning og frivillige, danske og internationale certificeringsordninger for bæredygtigt byggeri, så vælg en total- eller hovedentreprenør, der har specialiseret sig inden for den kunst at projektere og lede byggeriet af den slags ejendomme. Under alle omstændigheder kommer du ikke udenom at skulle tænke på både klima og miljø, når du gerne vil opføre en helt ny erhvervsejendom.